El Camp de Tarragona encara arrossega els efectes de la pandèmia

El valor afegit de l'activitat productiva al Camp de Tarragona no es recuperarà del tot de la pandèmia aquest any. Així ho pronostica el BBVA, que a través del seu Anuari Econòmic Comarcal ha fet balanç del 2022.

L'estudi determina que el Tarragonès i l'Alt Camp es troben un 5% per sota dels registres de valor afegit del 2019, mentre que en el cas de la Conca de Barberà és d'un 8% menys.

WhatsApp Image 2023 11 21 at 13.28.57

Aquestes dades fan impossible una recuperació total aquest any o el que ve per aquestes comarques, si bé altres punts del Camp de Tarragona com el Baix Penedès o el Baix Camp sí que podrien assolir aquesta fita el 2024.

Si ens fixem en el 2022, el Camp de Tarragona va experimentar un creixement del Valor Afegit de prop del 5,5%, potenciat pels serveis, principalment. Una pujada, però, que no va anar acompanyada de la indústria, que va caure un al voltant d'un 3%.

P SECTORS

La construcció és l'altre sector que va créixer pel que fa al Valor Afegit superant el 3,5% d'augment. Qui va patir més durant el 2022 va ser l'agricultura, a qui la sequera i l'encariment de preus va suposar una reducció del 14,5%.

En general, el Camp de Tarragona ha tingut un creixement del valor afegit similar al de la mitjana catalana i lleugerament superior a la de la demarcació.