Els diputats tarragonins valoren la investidura i els reptes de la legislatura

Pedro Sánchez ja és president del govern espanyol. Va ser investit aquest dilluns després de mesos de negociacions, les quals han fructificat després dels pactes amb els partits independentistes catalans. Així, engega ara el procés per tal que socialistes i Sumar donin forma a un govern en què el PSOE ha de tenir pes majoritari, però amb cinc ministres de Sumar. Fèlix Alonso es descarta de les travesses.

NO ÉS UN XEC EN BLANC

Amb tot, Esquerra i Junts han estat la clau per tirar endavant la investidura. Tots dos partits celebren aspectes com l'amnistia o el traspàs de rodalises, però avisen que no és un xec en blancMentrestant, el Partit Popular lamenta que Pero Sánchez hagi acabat repetint com a president espanyol.

REPTES DE LEGISLATURA

Amb tot, quina legislatura esperen els diputats tarragonins? Sobre la taula, projectes trascendentals en mobilitat, com la materialització del traspàs de rodalies, la connexió entre l'A-27 i l'AP-2, el tercer carril de l'AP-7, el tercer fil o les mercaderies per l'interior. Els diputats tampoc obliden la regressió de la costa amb els últims temporals.