La rehabilitació baixa per primer cop des del 2012

Les dades de rehabilitació d'habitatges al Camp de Tarragona van baixar el tercer trimestre de l'any més d'un 30%, fet que deixa el balanç anual en un -5,7%. D'aquesta manera, es posa fi a una tendència a l'alça que va començar el 2012 i que no s'havia trencat des de llavors. 

És un fet que els experts atribueixen a l'estabilització del mercat després d'uns anys de molta activitat. És per això que les dades no amoïnen i s'espera que tornin a pujar de cara l'últim trimestre com passa tradicionalment.

rEHAB 2023 1

Es fa difícil saber del cert les causes de la davallada en l'activitat de rehabilitació d'immobles. Tot i això, el Col·legi d'Aparelladors posa el focus en factors com la dificultat d'aconseguir crèdit per l'augment dels tipus d'interès i, sobretot, en l'estabilització de les subvencions dels fons europeus de recuperació Next Generation.

Si ens fixem en alguns dels municipis del Camp de Tarragona, veiem que Tarragona ha mantingut les dades positives, mentre que altres com Valls o Vila-seca han registrat caigudes. El cas més extrem és el de Salou, que és el municipi de les comarques tarragonines on més ha baixat.

L'obra nova ha registrat xifres similars amb un descens del 20% en el període gener-setembre i un 19% menys d'inversió respecte al 2022.