Noms propis del teatre català a l'agenda d'aquest cap de setmana

L’agenda cultural d’aquest cap de setmana arriba amb noms propis del teatre català.

LALI SYMON. Tarragona. Teatre Tarragona. Diumenge (18h)

D’entrada, ens fixem en l’última proposta dirigida per Sergi Belbel i interpretada per Emma Vilarassau. Lali és una gran estrella reconeguda i estimada pel seu públic. No és exactament una actriu, sinó més aviat una comedianta; i encara més concretament, una monologuista. El que ningú no coneix és la seva autèntica personalitat, ni la vida privada de l’estrella, Lali Symon. Comèdia i tragèdia s’alternen en dos espais, el públic i el privat, amb vasos cada vegada més comunicants. I la ficció i la realitat acaben encreuant-se de manera gairebé indeslligable.

JÚNIOR. Tarragona. Tarraco Arena. Dissabte (21h)

Un altre il·lsutre de l’escenari. Joan Pera arriba per primera vegada a la San Miguel Tarraco Arena per delectar el públic de la zona tarragonina amb la nova comèdia dirigida per Joel Joan i Hèctor Claramunt. El Senyor Magí Folgueroles que, tot i sentir-se jove d'esperit, rep una sorpresa no gaire desitjada: la Mort en persona. Tanmateix, decideix fer un pacte amb ella, li diu que si tornés a ser jove ara, amb tots els seus aprenentatges i saviesa, redreçaria el país sencer. Ella li pren la paraula, li concedeix el desig i a partir d'aquí transcorre tota la trama.

LA PELL FINA. Valls. Teatre Principal. Dissabte (20h)

Fora de Tarragona, al Teatre Principal de Valls, espai per a Francesc Ferrer, Laura Porta, Paula Pau i Pau Vinyals. Són els protagonistes de la Pell Fina, la nova comèdia del tàndem Carmen Marfà i Yago Alonso. En Nacho i la Miranda, una jove parella de Barcelona, visiten uns amics que acaben de ser pares per conèixer el petit Jan. Tot sembla anar bé fins que el Nacho deixa anar, sense donar-li molta importància, que el bebè de l’Eloi i la Sònia... és molt lleig.

GOSPELWILL. Tarragona. Teatre Tarragona. Dissabte (19h)

Canviem de registre i ens endisem en les propostes musicals. Gospelwill és un projecte musical amb ànima que narra la descoberta d’un mateix. Des del naixement fins a la trobada personal a través d’una sèrie d’elements, a través de cançons escollides per explicar una experiència vital. Tastet de Gospel és un cor de més de quaranta veus provinents d’Osona i comarques de l’entorn. Va néixer el 2007 i des d’aleshores, aposten pel gòspel contemporani i fan vibrar el públic amb un cor i unes veus solistes que transmeten música, emoció i ànima.

TRIO ELIÁN. Vila-seca. Auditori Josep Carreras. Divendres (20h)

L’Auditori Josep Carreras de Vila-seca enceta el mes de novembre amb un concert del Trio Elián, format per Anne Matxain al violí, Enrique Bagaría al piano i Josep Trescolí al violoncel. Interpretaran a Maurice Ravel i Dimitri Shostakovich. Un viatge musical apassionant al voltant de dos dels grans compositors dels segles XIX i XX. El Trio Elián és una de les formacions cambrístiques de més projecció del país i està integrada per músics de gran renom amb una passió comuna per la música de cambra.

JOVE CAPELLA REIAL DE CATALUNYA. Vistabella. Església del Sagrat Cor. Dissabte (20.30h)

I acabem amb una proposta que marida patrimoni i música. La Jove Capella Reial de Catalunya tancarà la sisena edició de la Primavera Musical a Vistabella. El concert es basarà en l’obra de Cristóbal Morales, un dels referents de la composició polifònica espanyola del Renaixement. Un certamen que coincideix amb la celebració del centenari de la construcció de l’església modernista del Sagrat Cor i que recupera l’interior del temple com escenari musical. Allí, la Jove Capella Reial de Catalunya Interpretarà el Rèquiem a cinc veus, obra magna de Cristóbal Morales.