L'ocupació frega el 80% pel pont

Ja a primera hora es començava a omplir de banyistes la platja de Ponent de Salou. Els visitants més matiners aprofitaven el dijous festiu d'aquest 12 d'octubre per gaudir del que serà, probablement, l'últim pont que els permetrà banyar-se al Mediterrani.

Els carrers de la capital de la Costa Daurada també s'omplien ràpidament d'esportistes, veïns i visitants que es deslliuraven de la feina amb motiu del Dia de la Hispanitat. Una diada on les temperatures recorden més a l'estiu que a la tardor i que s'han traduït en feina per al sector turístic.

Concretament, la Federació Empresarial d'Hosteleria i Turisme de Tarragona estima que les reserves s'han enfilat fins al 80% tant a la costa com a l'interior. Les xifres són lleugerament superiors en el cas dels càmpings, tot i que no s'han allunyat gaire de la tònica general. Per a hotels com aquest, el Pont d'Octubre és la penúltima empenta abans de cloure la temporada. El punt final arribarà, per a molts establiments, després de Tots Sants.

El perfil majoritari de qui ens visita aquests dies és un públic nacional, tot i que el català i el castellà dels turistes de més proximitat es barreja amb l'anglès dels britànics que encara van buscant el sol de la costa tarragonina i els francesos i centreeuropeus, que aposten també per aquest territori.

On els visitants venen, especialment, de punts pròxims és a l'interior. A la capital de la Conca de Barberà, ja fa un temps que aquest festiu marcat al calendari coincideix amb Clickània, una de les seves fires més concorregudes pel públic familiar. Un públic que aprofita el seu desplaçament per descobrir la vila ducal.

Durant aquest pont ha estat operativa un 80% de la planta hotelera de la demarcació, ja que el 20% restant ja ha tancat temporada.