Festival Psicurt i altres propostes culturals

Comencem el repàs a l’agenda cultural d’aquest cap de setmana parant atenció a una cita que uneix el cinema i la salut mental.

FESTIVAL PSICURT. Tarragona. Antiga Audiència. Divendres, dissabte i diumenge (a partir de les 18h)

Arriba una nova edició, la 8a, del festival Psicurt de curtmetratges. Tarragona i Reus comparteixen la programació, del 5 al 8 d'octubre. A Tarragona, el punt de trobada serà l’Antiga Audiència. La tarda de divendres i dissabte s’hi podran veure una trentena de curts, seleccionats entre més de 300. L’Antiga Audiència també acollirà la gala d’entrega de premis diumenge a dos quarts de set de la tarda.

LA CAJA. Tarragona. Sala Trono. Dissabte (20h) i diumenge (12h)

Canviem de disciplina i passem al teatre però no deixem la salut mental. La Sala Trono ha engegat ja la seva temporada de tardor. Aquest cap de setmana Teatro de la Catrina hi presenta La caja. Donde la realidad pierde sus límites. Es tracta d’una obra de teatre documental autobiogràfic que neix de l‘experiència que va viure la seva autora, Desirée Belmonte, quan una persona molt propera al seu entorn va ser diagnosticada amb una malaltia mental. Aquella vivència va despertar en ella la necessitat, social i poètica, d‘indagar en l‘univers de la ment humana i en els obstacles als quals s‘enfronten les persones que perceben la realitat lluny dels paràmetres acceptats per la nostra societat.

FITZROY. Valls. Centre Cultural Municipal. Dissabte (20h)

També ha començat la temporada teatral A Valls. Allí S’hi representarà Fitzroy: quatre dones al límit. Una obra que compta amb un repartiment de luxe: Sílvia Bel, Sara Espígul, Míriam Iscla i Natalia Sánchez. En aquesta barreja de comèdia i drama, quatre escaladores que estan a mig ascens d’aquesta muntanya s’han d’aturar pel mal temps. Mentre esperen que les condicions millorin, arrecerades en un sortint de la roca, sorgeixen problemes inesperats que les fan dubtar si tirar endavant o rendir-se. L'obra torna a unir el duet format per Jordi Galceran (autor) i Sergi Belbel (director).

CONCIERTO DE ARANJUEZ. Tarragona. Teatre Tarragona. Dissabte (20h)

La música també tindrà protagonisme a Tarragona. El guitarrista Miloš Karadaglić & Franz Schubert Filharmonia interpretaran el Concierto de Aranjuez. Una joia que es va estrenar al Palau de la Música l’any 1940, i des de llavors ha estat una de les obres més interpretades i apreciades internacionalment. La peça que va completar el programa d’aquell dia al Palau va ser, precisament, la Simfonia del Nou Món, de Dvořák. Ara Karadaglic i la Franz Shubert Filharmonia, dirigida per Tomàs Grau, reviuen aquella estrena amb una gira que portarà l’orquestra tarragonina a debutar a Nova York.

STEVE BAKARATT. Tarragona. Teatre Tarragona. Dimarts (19h)

I encara una perla musical més, que això sí, no arribarà a Tarragona fins dimarts. Steve Barakatt s’hi atura en el marc de la seva gira mundial. Presenta en directe l’últim àlbum, Néoréalité, i el seu últim senzill, “Motherland, tots dos estrenats mundialment per Universal Music i amb més d’1.600.000 visites a YouTube. Steve Barakatt,  oferirà un concert de piano amb diverses composicions del seu darrer àlbum, un recull dels millors temes de llançaments anteriors i alguns dels himnes més coneguts, com el d'UNICEF.