La Jove obrirà un Mercadal que vol tornar a veure la Gamma Extra

La Jove de Tarragona serà la colla encarregada d'obrir plaça a la Diada del Mercadal del pròxim 7 d'octubre, que reunirà a la capital del Baix Camp fins a cinc colles que han de tenir en els castells de nou i els de Gamma Extra els seus objectius en un primer cap de setmana d'octubre enguany sense Concurs de Castells.

A la Jove la seguiran per aquest ordre els amfitrions Xiquets de Reus, els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Capgrossos de Mataró.

Una actuació que hauria de tenir garantida la Gamma Extra de la mà de vallencs i vilafranquins.

Des de la colla rosada, que abans actuarà a Lleida aquest diumenge en directe a través de TAC12, admeten que la intenció és poder completar a Reus un dels grans castells que encara no han pogut descarregar enguany, com, per exemple el 2d8sf.

També volen intentar portar un castell inèdit enguany com el 4d9sf els Castellers de Vilafranca, però les darreres caigudes condicionaran l'actuació vilafranquina.

Pel que fa a la Jove de Tarragona, s'haurà de veure com afronta la cita després de Santa Tecla i a una setmana de la diada del Vendrell. Els liles, però asseguren que portaran els millors castells possibles.

També hi podria haver Gamma Extra de la mà dels Capgrossos de Mataró, que podrien portar el 2d9 emmanillat, mentre que els Xiquets de Reus tenen en els castells de nou pisos el repte més important.