La prova de les sirenes i mòbils per risc químic ha estat un èxit per Interior

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha fet el seguiment de la prova de les sirenes de risc químic a l'edifici del 112, des d'on n'ha fet una avaluació molt positiva.

Les 49 sirenes del PLASEQTA s'han activat correctament, així com el sistema per a mòbils ESAlert, que s'ha fet servir per primera vegada en combinació a totes les sirenes del Camp de Tarragona.

Tampoc han presentat cap problema les 12 que s'han instal·lat des de l'accident d'IQOXE, vuit de les quals no havien sonat mai.

En global, ha estat un èxit, tot i que en un primer moment s'ha dubtat del bon funcionament de les alertes al telèfon a Flix. Cal recordar que la prova també afectava les Terres de l'Ebre, on hi ha tres sirenes.

112 sirenes

El 112 ha rebut una seixantena de trucades, fet que Interior valora positivament i ho atribueix a la gran campanya comunicativa que s'ha dut a terme. La prova no es realitzava des del 2019 i l'objectiu és el de repetir-la anualment.

Després d'aquest èxit, el PLASEQTA continua creixent i els següents passos aniran encaminats a la materialització de la xarxa de sensors per detectar fuites tòxiques a la química.

La prova de sirenes ha afectat 200.000 habitants i un 85% de les persones que han respost les enquestes distribuïdes per Protecció Civil afirmen haver escoltat els avisos sonors.

L'activació de les sirenes i l'enviament dels missatges als mòbils s'ha dut a terme des del 112 de la Zona Franca, però el seu homònim del Camp de Tarragona incorporarà una persona a finals d'any que s'encarregarà de realitzar aquesta tasca.