Totes les sirenes de risc químic s'activaran dimecres a les 11 h

Aquest dimecres a les 11h del matí les 49 sirenes de risc químic del Camp de Tarragona s'activaran per primera vegada en combinació amb el sistema d'alertes mòbils de Protecció Civil.

L'objectiu és comprovar que ambdós eines funcionen correctament i, sobretot, familiaritzar la població amb els senyals d'alerta i les mesures d'autoprotecció.

Les sirenes emeten tres sons d'un minut de durada separats per silencis de cinc segons. El so que marca el final és un senyal continu de 30 segons de durada.

Pel que fa als avisos als telèfons mòbils, es rebrà un primer missatge informant de la prova i un altre quan acabi.

Prova sirenes

Tot i no tractar-se d'un exercici de confinament, Protecció Civil considera que és una bona oportunitat per repassar com hem d'actuar en cas d'accident químic.

En aquest sentit, una quinzena d'escoles del Camp de Tarragona aprofitaran per dur a terme simulacres de confinament.

A diferència de l'última prova d'aquestes característiques realitzada el 2019, enguany es durà a terme de forma territorialitzada a la demarcació, i no a tot el principat com es feia abans.

Protecció Civil anima els 200.000 habitants que rebran les alertes a omplir un formulari habilitat al seu web per tal de fer una avaluació més acurada de la prova.