Santa Tecla protagonitza l'agenda cultural del cap de setmana

Les festes de Santa Tecla de Tarragona monopolitzen l'agenda cultural d'un cap de setmana en què a més, la capital tarragonina també celebra la Nit del Patrimoni.

MÁQUINAS SAGRADAS. Tarragona. Església de Sant Miquel del Pla. Dissabte (18.30 i 20h)

Comencem el repàs a l’agenda cultural del cap de setmana amb una proposta emmarcada dins la celebració de la Nit del Patrimoni . Juan Carlos Lérida porta a l’església de Sant Miquel del Pla una obra de flamenc contemporani, que ens parla d’oficis i resurrecció. Máquinas sagradas és una de les peces que formen part del projecte La liturgia de las horas, una obra que gira a l’entorn del recorregut de Jesucrist des del Sant Sopar fins a la Resurrecció. Juan Carlos Lérida dirigeix i interpreta la proposta, que compta també amb el cantaor Pirata.

CHUNGO. Tarragona. Palau de Congressos. Dissabte (20.30h)

Un altre nom propi de l’escena és Luis Zahera, reconegut actor gallec guardonat amb un premi Goya en 2019 pel seu paper a la pel·lícula El Reino. També ha brilla en altres sèries o pel·lícules com Celda 211, El hijo de Caín, Loco por ella, o Alatriste. Sempre amb un paper de dolent. De Xungo. Precisament en la seva comèdia que porta per nom Chungo ens explica anècdotes de la seva vida professional amb una nova faceta, la de monologuista còmic.

LA COSINA I LA FÚMIGA. Tarragona. Parc del Francolí. Dissabte (23h)

Les propostes musicals seran però el principal reclam d’aquest cap de setmana festiu de Santa Tecla a Tarragona. Ens fixarem entre altres en el concert de gram format que es realitzarà al Parc del Francolí. L’obriran la barreja de ritmes moderns i d’arrel amb lletres desenfadades que ens proposa La Cosina. i seguidament serà el torn de La Fúmiga. Un dels grups valencians que més acollida ha tingut gràcies a la seva formació ben arrelada al fenomen de les bandes de música i a unes lletres i melodies que fan brollar l’optimisme i l’entusiasme del públic. Espremedors va ser el seu disc de presentació, amb temes tan icònics com “Mediterrània”. I en el seu darrer àlbum, Fotosíntesi, hi trobem la cara més madura de la banda.

QUIMI PORTET. Tarragona. Passeig de les Palmeres. Divendres (19.30h)

Dels grups del moment a una figura experimentada. Quimi Portet presenta a Tarragona Si plou, ho farem al pavelló World Tour. Enregistrat en el transcurs de diversos concerts amb el power trio que completen Jordi Busquets (guitarra) i Ángel Celada (bateria), aquesta creació il·lustra la transmutació en un gènere en si mateix d’un artista que va més enllà dels milions de discos venuts amb El Último de la Fila i que no ha deixat mai de ser fidel al seu propi univers.

JOAN DAUSÀ. Tarragona. Camp de Mart. Dissabte (22h)

Un altre univers és el que representa Joan Dausà, que ja fa deu anys que va decidir començar a explicar històries a través de les seves cançons. Oferirà un concert que vol ser una mirada amb nostàlgica a aquests deu anys de trajectòria, però també és una invitació optimista i positiva a cantar tots els seus grans èxits. Aquests concerts són només un tast de l’àmplia oferta que s’inclou al programa de Sant Tecla aquest cap de setmana.