La Generalitat condiciona Hard Rock a noves modificacions que hauria de fer Ercros

La viabilitat del projecte de Hard Rock depèn d'un nou actor, l'empresa Ercros. Un informe intern d'Empresa i Treball considera que el núvol químic en cas d'accident a la planta de l'empresa podria arribar a la zona hotelera i comercial del futur complex turístic, això sí tenint en compte el creixement industrial previst per la companyia.

L'informe dona el vistiplau a les modificacions del PDU que s'han fet des que la justícia el va tombar el 2020. Tot i això, conclou de forma favorable condicional pel que fa a dues parcel·les on es construirien hotels i zones comercials perquè quedarien afectades per un possible accident químic a Ercros.

El Departament estipula que fins que no es duguin a terme tota una sèrie de millores estructurals, no es podran materialitzar aquestes dues zones.

Hard rock quimica 1

Es tracta de prop d'una quarantena de modificacions que estaven previstes en el marc de la consolidació de la capacitat productiva de clor-sosa, descarbonització i digitalització de les activitats d'Ercros.

Una transformació que està pendent d'aprovació per part del Departament des de mitjans de l'any passat. És per això que l'empresa no parla de terminis.

LES REACCIONS

Des del Departament no s'han volgut fer declaracions pel que fa a la magnitud de l'obstacle i subratllen que es tracta d'un informe intern.

La plataforma Aturem Hard Rock, però, considera que es tracta d'un nou cop dur per al projecte que pot retardar el calendari més d'una dècada.

D'altra banda, l'Ajuntament de Salou considera que l'informe és un instrument més per posar pals a les rodes al projecte. Adverteixen que el risc d'accident químic ja afecta en l'actualitat a la seguretat dels residents a les zones d'aquest entorn.

Cal recordar que de moment tampoc hi ha hagut cap novetat pel que fa a l'informe desfavorable d'Acció Climàtica filtrat la tardor de l'any passat i que també és necessari perquè la comissió de Territori aprovi el PDU.