La pluja condiciona el darrer gran cap de setmana de l'agost casteller

El món casteller ha viscut un dels caps de setmana més estranys que es recorden dels últims anys. La pluja ha condicionat algunes de les diades del mes d'agost, posant damunt la taula un repte que tant les colles com les respectives organitzacions de les diades van anar solucionant amb més o menys encert.

CATLLAR A MITGES, PERÒ DE GAMMA EXTRA

Al Catllar dissabte l'actuació va durar dues rondes, fins que es va fer evident que, tot i les ganes de les colles, l'escenari era impracticable. En aquest interval de temps es va poder veure el millor castell descarregat del cap de setmana, el 4d9fp d'una Colla Vella que va avançar el seu gran objectiu veient l'evolució de la diada. Uns rosats que no van poder però amb el 4d9f, que van desmuntar ràpidament.

Al seu costat, la Jove de Tarragona no va poder amb el seu gran objectiu, descarregar el 2d9fm, que van haver de deixar en intent desmuntat. Els del Cos del Bou el van intentar a la segona ronda, en un moment on la pluja ja havia condicionat l'actuació. Abans havien descarregat novament el seu valor més segur, un 3d9f novament molt solvent.

per últim, el Catllar també va veure un altre castell de la gamma extra, el 9d8 descarregat a la segona ronda per uns Castellers de Vilafranca, que ja havien completat el 3d9f a la primera ronda i que van haver de deixar aparcats altres intents de gamma extra.

L'ARBOÇ, AMB INCERTESA FINS AL DARRER MOMENT

Ho van fer fins al dia següent, quan, a l'Arboç, en una diada novament marcada per la constant pluja i per la incertesa de l'emplaçament, van carregar el seu primer 4d9fa del curs, un castell que va esdevenir èpic fins a la carregada, però que va fer que l'espadat de set quedés ja molt tocat i es trenqués inevitablement. Abans havien descarregat el 3d9f i van acabar l'actuació amb el 4d9f després de dos intents desmuntats.

Amb l'objectiu del cap de setmana ja assolit, la Colla Vella va optar per a assegurar els dos castells de nou bàsics a tres dies de Sant Fèlix. Així, els rosats van descarregar d'entrada el 4d9f i el 3d9 folrat, per tancar l'actuació amb el 4d8p, que ha de ser el castell de sortida amb un pis més dimecres a Vilafranca.

A l'Arboç, i donades les circumstàncies, la Jove de Tarragona també va optar per una actuació segura. Així, van tornar a obrir plaça amb el 3d9f per donar pas als dos castells que tenen més a l'abast de pujar un pis més per Santa Tecla, el 2d8f, del que van desmuntar un intent previ, i el 5d8, meritori per les condicions de la diada.

CASTELLS DE NOU A L'ESGLÉSIA D'IGUALADA

I si a L'Arboç els castells van estar a punt de fer-se dins de l'església, aquesta imatge sí que es va poder veure a igualada, on la Basílica de Santa Maria va esdevenir la primera església que veu un castell de nou pisos al seu interior. El va dur a terme una Joves de Valls que, tot i els condicionants de l'actuació, va poder completar el programa que tenia previst abans de Sant Fèlix. Al castell de nou el van acompanyar del 5d8, el 4d8 i el pd7f, tres castells que han de pujar un pis més a la plaça de la Vila vilafranquina.

Un castell de nou que no van poder completar els locals, uns Moixiganguers d'Igualada que van desmuntar dues vegades el 3d9f. Els Xiquets de Reus van tenir en el 2d8f el seu millor castell.