El Parc Sama tindrà un laberint vegetal

El Parc Sama de Cambrils prepara noves instal·lacions d’oci dins el recinte del jardí botànic modernista de cara aquesta temporada. La creació d’un laberint vegetal a base de plantes de blat de moro i l’obertura d’una bodega dedicada al vermut en seran els principals referents en una temporada en què el parc també incorporà faisans i tortugues a la seva fauna.

El Parc Sama de Cambrils estrenarà el mes de maig, coincidint amb la celebració en aquest jardí de la festa del modernisme i els indians, un laberint format per plantes de blat de moro. Un joc de pistes dins del mateix permetrà al visitant descobrir el llegat cultural econòmic i social dels indians. Actualment s’ha sembrat el terreny, una hectàrea al costat de la torre mirador, i s’espera que el mes de maig les plantes ja siguin suficientment altes per conformar el laberint. De les plantes s’extraurà blat de moro que els responsables del parc utilitzaran també per alimentar les aus que hi conviuen. Entre aquestes, com a novetat també faisans daurats de raça pura, que juntament amb la tortuga mediterrània són els animals que s’han incorporat a la faune ubicada dins el recorregut interior del parc. Un recorregut que enguany també s’endinsa dins les antigues bodegues del complex, on des d’ara, els visitants podran descobrir com es fabrica un vermut. Una aposta gastronòmico-cultural que podria tenir continuïtat fixant-se també en l’oli.

Les novetats arriben després que en la seva nova etapa, el parc Samà multipliqués per cinc els visitants anuals el curs passat, quan es va enfilar fins els 55.000 visitants, una xifra que els responsables del parc volen superar enguany. Xifren l’objectiu final en 70.000 visitants. De moment 3.000 persones ja han adquirit el passi anual. L’any passat en van ser 5.000.