Junts pot escollir a la Diputació

Esquerra i Junts reivindiquen la bona entesa i la lleialtat que han marcat el darrer mandat a la Diputació de Tarragona. Així ho han manifestat tant la presidenta de l'ens, la republicana Noemí Llauradó, com el vicepresident segon i membre de Junts, Joan Josep Garcia, en el darrer plenari del mandat de l'ens supramunicipal.

Les manifestacions arriben enmig de dies de negociacions per a conformar el nou govern de l'ens.

REUNIÓ AL MÉS ALT NIVELL

En aquest sentit, les dues formacions es reuneixen aquest divendres amb els pactes electorals damunt de la taula i amb les quatre diputacions catalanes com a elements destacats.

Un possible nou acord entre republicans i juntàires, que tindran nou i vuit representats respectivament a la Diputació, que, segons apunten diverses fonts, repartiria aquesta vegada la presidència de l'ens entre les dues formacions, amb dos anys per cadascuna.

AL TERRITORI, PREFERÈNCIA PEL PSC

Tot i això, des del territori podria estar molt avançat un possible pacte entre Junts i el PSC, que empaten ara mateix a vuit representants, i que deixaria la presidència a Junts a canvi de donar estabilitat al govern municipal de Reus.

Un possible acord, aquest darrer, que deixaria Esquerra sense les principals institucions on han participat del govern en els darrers quatre anys, sumant a la Diputació els ajuntaments de Tarragona i Reus, entre d'altres.