Mig miler menys d'aturats a la demarcació

 DDR Pantalla Atur maig

 Quart mes consecutiu de millora a la demarcació de Tarragona. El maig s'ha tancat amb mig miler menys d'aturats que apropen les xifres, una mica més, a l'escenari del setembre del 2008, ja que assolim la xifra més baixa de persones que busquen feina des de llavors; són 39.142, en total. Percentualment, la millora dels darrers 31 dies és minsa, l'atur baixa un 1,43% respecte a l'abril. Es manté, doncs, la tendència positiva del 2023, només trencada pel gener quan l'atur va pujar un 2%. 

Ja superat l'escenari de pandèmia, l'increment d'ocupació progressiu també provoca que la reducció anual de l'atur cada vegada sigui més baixa. Ara és de poc més del 6%, respecte al maig del 2023, lluny dels percentatges molt superiors registrats quan ens comparàvem amb els mesos més durs de la crisi sanitària.  La tendència global, a Catalunya i l'Estat, és la mateixa i el maig també es tanca amb un lleu descens de l'atur i amb xifres històriques dels darrers 15 anys. A Catalunya hi ha menys de 340.000 persones que busquen feina, mentre que al conjunt d'Espanya en són 2,73 milions. 

DDR Atur per sectors

Per sectors, bona part de la millora es deu a l'àmbit dels serveis que ha donat feina a una mica més de 400 persones. Aquest grup, que inclou un gran ventall d'activitats, també és el que acumula una bossa d'aturats més important. L'altra cara de la moneda, aquest maig, ha estat la construcció, ja que l'estadística es pinta de color vermell, això sí, només per una dotzena menys de treballadors. En canvi, agricultura i construcció milloren. 

 AUGMENTA L'AFILIACIÓ A LA SEGURETAT SOCIAL

Una nota més que ofereix l'estadística publicada pel Ministeri de Treball és que l'afiliació a la Seguretat Social continua a l'alça. Aquest mes de maig s'ha arribat a la xifra de 329.877 inscrits a les comarques tarragonines. Això suposa un increment de gairebé 10.000 persones respecte a ara fa un any i unes 3.000 en comparació a l'abril.  Indústria, comerç, hostaleria i l'àmbit de la Salut, per aquest ordre, són les activitats que donen feina a més persones.