La prova de les alertes als mòbils es repetirà el 13 de juny

La prova del sistema d'alertes d'emergències als telèfons mòbils es repetirà durant el matí del 13 de juny a la demarcació de Tarragona.  Serà el segon intent per posar a prova la nova tecnologia després de l'assaig general del passat 12 d'abril. Llavors, el missatge massiu va arribar només al 35% dels telèfons mòbils, segons l’enquesta de la Generalitat. Es tracta del sistema que ens hauria d'avisar en cas d'una emergència greu, com un accident químic, una inundació o un incendi. 

Així, Protecció Civil tornarà a fer l'enviament de l'alerta, ja que es considera solucionada la incidència que va impedir que els missatges arribessin a la majoria dels telèfons d'una companyia.  La Generalitat va reclamar a l’Estat, desenvolupadora de l’eina, que hi posés remei.

Els problemes que es van detectar al Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Penedès, no es van produir en la primera i la tercera prova que ha dut a terme Protecció Civil. El sistema va funcionar tant en el cas de Lleida com en el de la Catalunya Central i Girona. La darrera prova que quedarà pendent, la de Barcelona prevista per al 31 de maig, s'ajorna i es farà més endavant.