Comença la precampanya electoral

El rellotge ja marca el compte enrere: queden només 54 dies per les eleccions municipals.  El Butlletí Oficial de l'Estat publica aquest dimarts el Real Decret pel qual es convoquen els comicis. Des d'aquest 4 d'abril, per tant, comença el calendari electoral que ens conduirà fins a la jornada de votacions del diumenge 28 de maig.

Ara ja estem, oficialment, en precampanya electoral. Per això, els Ajuntaments ja han de mesurar tot allò que diuen i anuncien. Tal com marca la legislació electoral, a partir d'ara ni es pot fer balanç de l'acció de govern, ni estan permeses les inauguracions, tampoc anunciar nous projectes. Només hi ha marge per presentar esdeveniments que els ajuntaments programen habitualment.

D'altra banda, des d'ara i fins al 18 de maig també s'obre el període per sol·licitar el vot per correu, que s'ha de demanar a través de les oficines de Correus.

12 DE MAIG, INICI DE LA CAMPANYA

Periode electoral

La campanya electoral s'iniciarà a partir de la mitjanit del dijous 11 al divendres 12 de maig. Serà llavors quan els partits, com és tradicional, programin l'enganxada de cartells i pancartes als municipis. Les formacions polítiques, per cert, tenen temps per presentar les seves candidatures fins al 24 d'abril. La proclamació oficial de totes les llistes que concorreran a les eleccions serà l'1 de maig i l'endemà sortiran publicades al Butlletí Oficial de l'Estat.

Amb l'inici de la campanya electoral, el 12 de maig, també arrencarà la programació especial de Tac12 per abordar l'actualitat informativa. Com de costum, s'activarà un ampli dispositiu amb les entrevistes als candidats, els debats electorals i, evidentment, la cobertura de la jornada electoral amb un peu posat en les principals poblacions del Camp de Tarragona.