El sector turístic encara la Setmana Santa amb optimisme i esperant l'última hora

Optimisme entre el sector turístic del Camp de Tarragona de cara a la Setmana Santa. S'espera una ocupació mitjana del 80% que podria fregar el 100% en alguns punts durant el cap de setmana del 8 i 9 d'abril. Això explica que obrin un 25% més d'hotels que ara fa quatre anys abans de la pandèmia.

La majoria de visitants seran catalans i del País Basc, Navarra i Aragó. També hi haurà francesos i els primers britànics començaran a arribar a partir de l'1 d'abril, quan estan previstos els primers vols des del Regne Unit a l'Aeroport.

Les bones previsions podrien veure's millorades per la tendència creixent de reservar a última hora.

Setmana Santa turisme 1 2023

El turisme esportiu tindrà un paper clau en la materialització del bon pronòstic i el Camp de Tarragona s'omplirà d'esdeveniments de disciplines com el futbol, el bàsquet, l'handbol, els escacs o els E-sports.L'elevat nivell de despesa d'aquest perfil de visitant explica els esforços que estan dedicant municipis com Salou a potenciar el turisme esportiu.

Un dels factors que també entrarà en joc és la inestabilitat econòmica actual. En aquest sentit, el sector ha detectat que els visitants tendeixen a escurçar les seves estades. Pel que fa a les destinacions d'interior, s'espera una ocupació del 40% entre setmana i del 100% el cap de setmana.