Els plans culturals per aquest cap de setmana

EL PARE. Teatre Tarragona. Diumenge (18.30h)

Comencem el repàs de l’agenda cultural d’aquest cap de setmana al Teatre Tarragona, on, dirigit per Josep Maria Mestres, l’actor Josep Maria Pou protagonitza El Pare, de Florian Zeller.  L’Andreu, un home de setanta-sis anys, culte, sorneguer i tossut, està perdent la memòria. Comença a dubtar dels seus éssers estimats, de la seva ment i, fins i tot, de la seva pròpia vivència de la realitat.

724 FORATS (GERARD MARÇAL). Valls. Refugi antiaeri. Dissabte (20h) i diumenge (18h)

A Valls ens arriba una proposta de memòria històrica en un espai adequat per l’ocasió, el refugi antiaeri. Allí, s’hi presenta “724 forats”, un espectacle músico-cinematogràfic ideat pel vallenc Gerard Marçal i amb dramatúrgia de Marc Chornet. La història és una pintura impressionista feta de petits punts discontinus que formen un paisatge que ens convida a revisar el passat. Què passa quan un petit punt es rebel·la per capgirar-nos el relat oficial i reconstruir-nos la identitat?. L’any 1939 a la muntanya de l’Oliva de Tarragona molta gent va deixar un buit, un forat a la vida de moltes famílies. Concretament, 724 forats.

THE DELIGHTFUL POCKET COMPANY. Valls. Església de Sant Joan. Divendres (19.30h) 

Musica cap de setmana

Ens quedem a Valls però canviem de disciplina. En el marc de les Nits de Clàssics però també de la Setmana Santa ‘The Delightful Pocket Company’ i el baríton Ferran Albrich oferiran un tast de música barroca.  Un banquet musical basat en diversos compositors d’aquest període que servirà com a pregó d’inici de la setmana santa vallenca. El conjunt de cambra està format per Ivan Alcazo, a l’oboè, el trompetista Sergi Marquillas i l’organista Marc Díaz. Per la seva banda, Ferran Albrich és considerat com un dels barítons joves més destacat del moment.

ENSEMBLE O VOS OMNES. Vila-seca. Auditori Josep Carreras. Divendres (20h)

També trobarem música barroca a l’auditori Josep Carreras de Vila-seca. Dirigit per Xavier Pastrana, l’Ensemble O Vos Omnes presenta un concert que uneix dos compositors catalans separats per 100 anys d’història: Bernat Icart (s. XV) i Joan Pau Pujol (a cavall entre el XVI i el XVII). Aquesta proposta aconsegueix unir les dues figures a través del seu lligam amb les terres tarragonines i amb el gènere de les Lamentacions, que tan d’èxit va tenir al llarg de tot el renaixement i el barroc. Per aquesta ocasió s’ha recuperat la música de les lamentacions de Juan Pau Pujol (antic mestre de capella de la Catedral de Tarragona), que veuran la llum de nou després de segles de no ser escoltats. També s’interpretarà la versió de Bernat Icart que, malgrat ser força desconegut actualment, ens va deixar una de les obres musicals més importants de la producció catalana del segle XV.