El Govern licita la compra dels primers 7 tramvies per al Camp de Tarragona

La Generalitat ha tret a concurs aquest dimecres el contracte per adquirir els set primers combois del tramvia del Camp de Tarragona per uns 48 milions d'euros. Haurien de començar a operar abans d'acabar el 2026 i, per tant, es mouran entre Cambrils i Vila-seca, que és el primer tram que es construirà. El servei de transport el prestarà Ferrocarrils de la Generalitat.

En aquest sentit, s'estima que a principis del 2024 ja pugui estar enllestit el projecte executiu d'aquesta fase perquè es puguin contractar les obres. En un acte al Palau de Congressos, encapçalat pel president de la Generalitat, s'ha anunciat l'aprovació de l'estudi informatiu de la segona fase de desplegament del tramvia, ja entre Tarragona i Reus i prevista per al 2028. Ara, aquest document se sotmetrà a informació pública i és el pas previ per redactar el projecte constructiu.

AIXÍ SERÀ EL TRAMVIA

TRAMVIA WEB OK

S'estima que amb el futur tramvia en 20 o 25 minuts podrem viatjar de Tarragona a Reus i necessitarem al voltant d'un quart d'hora per moure'ns de Vila-seca a Cambrils. Seran els tres extrems de la xarxa que s'estendrà al llarg de 46 quilòmetres i disposarà d'un total de 47 estacions. 

El primer tram que es desenvoluparà és el de Cambrils fins a Vila-seca, que es podria prolongar, ja d'entrada, fins a la futura Estació Intermodal d'ADIF, si el Ministeri la construeix en els pròxims 3 anys. La línia partirà de l'actual estació de Cambrils, anirà a buscar les antigues vies i travessarà la zona de costa pel centre de les ciutats fins a l'actual estació de Salou-PortAventura. I continuarà fins a Vila-seca. Allà, en forma de T, s'enllaçarà amb la línia de Tarragona-Reus, que és la que s'executarà en una segona fase.

ARRIBARÀ A SANT PERE I SANT PAU I TAMBÉ ALS BARRIS DE PONENT

Mapa Tarragona WEB

Pel que fa a Tarragona, la línia metropolitana arribarà fins al Camp de Mart, passant per la Imperial Tarraco i l'Avinguda Catalunya. La xarxa s'ampliarà, però, amb una segona línia urbana que tindrà Sant Pere i Sant Pau com a punt d'inici i final a l'estació de trens. Aquest servei pararà, per exemple, al Campus Sescelades de la URV i l'Hospital Joan 23. El tramvia es desplaçarà en línia recta fins a Vila-seca i Reus a través de la carretera N-340, però també incorporarà un traçat urbà que accedirà a l'interior dels barris de Torreforta, Campclar i Bonavista. D'altra banda, s'afegirà un ramal per arribar a l'Aeroport i en el cas de la capital del Baix Camp el tramvia rodejarà gairebé tota la ciutat.

També s'han conegut altres detalls del tramvia, com que no superarà els 75 quilòmetres per hora i que es preveuen trams sense catenària en els punts més urbans. Tindrà doble via excepte als carrers més estrets. D'entrada, es contempla una freqüència de pas des combois de 15 minuts.

La Generalitat vol que el futur tramvia sigui una xarxa adaptada a la mobilitat interior del Camp de Tarragona, ja que el 96% dels desplaçaments dels seus habitants són entre aquestes comarques. Tot i això, el transport públic representa tan sols el 18% dels viatges. Tot el projecte està pressupostat en més de 500 milions d'euros i hauria de ser una realitat a finals d'aquesta dècada.