L'estudi informatiu de l'estació intermodal s'enllestirà enguany

Raquel Sànchez, la ministra de Transports, ha presentat avui als representants del territori els primers detalls de la nova estació intermodal. Una infrastructura que porta anys de retard i que finalment es va optar per construir en terrenys de Vila-seca.

L'estudi informatiu s'enllestirà aquest 2023 i a finals d'any se sotmetrà a informació pública. És el compromís que ha adquirit aquest divendres la ministra que, alhora, manté el 2026 com a horitzó per començar les obres. En paral·lel, ja s'han engegat els tràmits per la redacció dels projectes. En la reunió d'aquest divendres, els Ajuntaments dels municipis de l'entorn de l'estació han conegut de primera mà l'esbós de com serà l'equipament.

INICI OBRES, L'ANY 2026

ESTACIO 3

L'estació intermodal, que se situarà al terme de Vila-seca, tocant amb el de Reus, serà el punt d'encreuament de la línia del tren convencional amb la de l'alta velocitat. També s'hi projecta el pas amb el futur tramvia del Camp de Tarragona i autobusos llançadora per connectar amb l'Aeroport. L'estació se situarà en forma de pont per sobre del Corredor del Mediterrani, així les vies de l'alta velocitat se situaran a la planta inferior. En canvi, rodalies i tramvia estaran a peu pla. Es contemplen mig miler de places d'aparcament i nou per a autobusos.

Els municipis celebren que es comencin a concretar aquests detalls i posen l'accent en la necessitat de vertebrar el territori a partir d'aquesta nova infraestructura. L'estudi de demanda ha elevat la previsió d'usuaris fins als 1,85 milions. Tot el projecte superarà els 30 milions d'euros d'inversió.