Un grapat de propostes culturals per al cap de setmana

Aquest són algunes de les propostes musicals i teatrals per aquest cap de setmana al Camp de Tarragona que destaquem.

TERRA BAIXA. Teatre Tarragona. Divendres (20h)

El Teatre Tarragona reviurà l’obra més universal d’Àngel Guimerà. Produïda pel Teatre Nacional de Catalunya arriba la revisió d’aquest clàssic amb una versió de Pablo Ley dirigida per Carme Portaceli. Terra Baixa (reconstrucció d’un crim) dibuixa una dramatúrgia d’emoció trepidant que llisca des del drama rural cap a la tragèdia romàntica.

YONQUIS DEL DINERO. Sala Trono. Diumenge (18h)

Xavi Castillo torna a la Sala Trono de la mà de Pot de Plom per oferir-nos un retrat de la corrupció. Un monòleg titulat Yonquis del dinero, un joc teatral basat en el llibre amb el mateix títol, de Sergi Castillo Prats. Es tracta d’un gran fresc d’allò que s’ha viscut a València al llarg de 25 anys i un exercici de memòria històrica. Després d’haver fet un monòleg al voltant de la bíblia, ens trobem ara amb “la bíblia de la corrupció”.

ELS GOSSOS. Torredembarra. Espai Cultural Sala del Mar. Divendres (21.30h)

I ara una producció de la Trono que està de gira i arriba a Torredembarra: Els gossos. Un text de Nelson Valente traduït per Joan Negrié, que també hi actua al costat de Pau Ferran, Mercè Arànega i Albert Pérez.  Els gossos és una comèdia tràgica que s’endinsa en qüestions universals a partir de la família i les seves disfuncions.

MASA MADRE. Valls. Teatre Principal. Dissabte (20h)

A la cartellera de Valls, espai per a un espectacle de circ:  Masa madre, de la companyia Caí. És un espectacle de circ en què es combinen les tècniques aèries, el text i el moviment. Una proposta que ens evoca tot allò que ens manté vius i que és en constant desenvolupament, des del naixement fins a la mort.  Com la vida d’un pa, que neix de la massa, se’n separa quan es cou i madura, es va endurint i va canviant segons el destí que li espera; de la mateixa manera, les dues protagonistes d’aquest espectacle, Sabrina Catalán i Elia Pérez, es qüestionen si el destí de les persones és néixer, reproduir-se —o no— i morir.

PAISATGES POÈTICS AMB COR SCHERZO. Vila-seca. Auditori Josep Carreras. Dissabte (20h)

Dels dos concerts que programa aquest cap de setmana l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca destaquem el que protagonitzarà el Cor de Cambra Scherzo, sota el nom de “Paisatges poètics”. El cor de veus vila-secà, en aquesta ocasió, també comptarà amb la pianista Diana Baker i Xavier Graset com a rapsode. Dirigit per Elisenda Carrasco, “Paisatges poètics” vertebrarà un programa musical on es posa en relleu la relació entre música i poesia. Des de la perspectiva del músic que s’expressa amb paraules, oferiran un programa musical ric, divers i plural on les imatges que evoquen diferents poesies es barregen amb polièdriques sonoritats i colors del Cor. Uns paisatges poètics d’autors com ara Salvat-Papasseit.

LLUÍS GAVALDÀ I JOAN PAU CHAVES. Altafulla. Sala la Violeta. Dissabte (20h)

Musicalment, un altre apunt amb regust tarragoní. La sala la Violeta d’Altafulla tindrà l’oportunitat d’escoltar el Lluís Gavaldà més íntim. El cantant dels Pets s’acompanya d’un col·laborador habitual de la banda de Constantí, Joan Pau Chaves per oferir-nos un repàs de les cançons que han marcat la seva vida, explicar-nos quan les va descobrir i perquè han passat a formar part de la seva banda sonora.