La Diputació invertirà 2 milions d'euros per instal·lar caixers automàtics a pobles petits

La Diputació de Tarragona vol trencar amb l'exclusió financera que pateixen els municipis petits, que en els últims anys han vist com els processos de reestructuració de bancs i caixes els deixaven sense sucursals ni caixers.

L'objectiu és subvencionar la instal·lació caixers automàtics a 20 pobles de menys de 1.000 habitants durant els 5 anys vinents. El pla compta amb una partida de gairebé 2 milions d'euros i una trentena de pobles i Entitats Municipals Descentralitzades ja s'han mostrat interessats.

La Diputació finançarà un 67% del cost del caixer i el municipi s'haurà de fer càrrec de la resta. Els interessats tenen temps per apuntar-s'hi fins al juliol, quan s'iniciaran els tràmits per licitar-ho a alguna entitat bancària.

caixer dipu 2023

Actualment, hi ha un centenar de pobles de menys de 1.000 habitants i s'establiran diversos criteris de puntuació per escollir-ne 20. D'aquesta manera, es prioritzaran els municipis amb més població i aquells que hagin disposat d'un caixer o oficina en el passat. El pla s'emmarca en l'estratègia de la Diputació per combatre el despoblament.

S'espera que la instal·lació dels caixers comenci a principis de l'any que ve i la Diputació obre la porta a ampliar la partida pressupostària per posar-ne més dels 20 previstos. També es contempla la possibilitat d'allargar el pla més enllà del 2029.