Morlanes torna a defensar que l'accident d'IQOXE va ser imprevisible

El màxim responsable d'IQOXE en el moment de l'explosió del 2020 ha defensat en seu judicial que la companyia complia amb les normatives de seguretat industrial i laboral. José Luis Morlanes ha encetat les declaracions davant el Jutjat d’Instrucció número 1 de Tarragona insistint que l'accident el va provocar una reacció química del MPEG 500 que enlloc estava prevista.

En aquesta exposició també ha defensat que l'empresa va prioritzar les inversions per davant dels beneficis i ha manifestat l'esforç reparador des de l'accident mortal. En grans trets, aquesta és la versió que Morlanes ha donat a conèixer a la magistrada. Ho ha fet per petició pròpia, després d'acollir-se al dret a no declarar quan va ser citat fa 3 anys. Això respon a una estratègia de la defensa que ha volgut esperar a que acabés la fase d'instrucció abans de donar explicacions. En aquest cas, només ha respost a les preguntes de la jutgesa, la fiscalia i la seva pròpia defensa. 

HI HAURÀ MÉS DECLARACIONS

DDR Peça declaracio IQOXE

Aquest dimarts i dimecres hi haurà noves declaracions. Serà el torn del responsable de seguretat en el moment de l’explosió i del llavors director de planta. El que està sobre la taula és la peça principal del cas IQOXE, per què es va produir l’accident i quines responsabilitats se’n deriven. A partir d’aquí, la jutgessa haurà de determinar si decideix obrir o no judici contra la cúpula d’IQOXE per l’accident que, recordem, va provocar dos treballadors morts i també va acabar amb la vida d’un veí de Torreforta per l’impacte d’una planxa que va recórrer més de 2 quilòmetres.

CONCENTRACIÓ VEÏNAL

Concentracio IQOXE

José Luis Morlanes ha arribat ben d’hora al Palau de Justícia i ha esquivat l'expectació que hi havia a les portes de l'edifici. Ha avançat una hora la seva entrada i ho ha fet per l'accés del darrere. Així, no ha coincidit amb la concentració d'alguns representants de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona. També hi han acudit alguns membres d'En Comú Podem. Tots ells han reclamat que es faci justícia.