Tarragona i Torredembarra rebran fons europeus per potenciar l'economia blava

Els municipis pesquers de Tarragona, Torredembarra, Cambrils i Calafell rebran per primera vegada prop de 2,5 milions d'euros per potenciar l'economia blava.

La subvenció s'emmarca en un paquet de 15 milions del Fons Europeu Marítim de la Pesca i de la Generalitat que té per objectiu potenciar l'economia pesquera i diversificar-la més enllà de l'activitat de la pesca.

D'aquesta manera, la inversió servirà per tirar endavant projectes del món del peix, la gastronomia, les activitats nàutiques, el medi ambient, la cultura o el turisme.

golondirna

La gestió dels recursos europeus recaurà sobre un Grup d'Acció Local Pesquer format pels ajuntaments i confraries de pescadors dels quatre municipis, una empresa comercialitzadora de producte pesquer i la Federació de Confraries de Pescadors de Tarragona.

Els agents implicats valoren que la gestió econòmica es faci des del territori. El Grup d'Acció Local Pesquer de la Costa Daurada dissenyarà ara una estratègia que marcarà com es distribuiran els ajuts a partir del gener de l'any que ve.