Veïns de Salou i Vila-seca fan pinya contra els robatoris en finques agrícoles

Els residents i agricultors dels entorns rurals de Salou i Vila-seca fa temps que pateixen robatoris de tota mena. Des d'entrades a domicilis a subtraccions de garrofes i eines per treballar el camp. La pressió veïnal ha fet reaccionar als dos consistoris, les policies locals i els Mossos, i sembla que la delinqüència s'ha reduït. Tot i això, demanen que l'inici de la temporada turística no suposi el desplaçament de tots els efectius policials a les zones amb més afluència.

Més de 65 propietaris de finques dels entorns rurals de Salou i Vila-seca fa temps s'han organitzat per aturar l'onada de robatoris que han patit durant els últims anys. Han patit entrades a habitatges i robatoris de garrofes i eines agrícoles. L'organització veïnal ha donat els seus fruits, ja que tant l'Ajuntament de Salou com el de Vila-seca han respost a les necessitats de veïns i agricultors de la zona destinant més efectius policials a la zona. D'altra banda, els Mossos han identificat les finques amb coordenades per saber on anar quan es truca al 112. Tot plegat ha fet que la delinqüència s'hagi reduït durant els últims mesos.

VOLEN QUE ES MANTINGUI LA VIGILÀNCIA DURANT L'ESTIU

DDR Peça veins robatoris agricoles

Tot i el moment de tranquil·litat que viuen els treballadors del camp i habitants dels entorns rurals de Salou i Vila-seca, els veïns exigeixen que la presència policial es mantingui de forma sostinguda. Els fa patir que quan arribin els primers turistes els efectius es desplacin cap a les zones costaneres on s'acumula el gruix de la població durant els mesos més calorosos de l'any.

El veïnat també alerta que s'ha d'evitar de totes totes entrar a finques privades per dur a terme activitats com la recollida d'espàrrecs. Expliquen que, tot i que les intencions siguin bones, molts dels terrenys disposen de gossos guardians que poden ser perillosos.