BASF crearà un hub internacional d'enginyers a Tarragona

BASF establirà a Tarragona nous grups d'enginyers per desenvolupar projectes innovadors per a la multinacional. Les actuals instal·lacions de La Canonja, que ja acullen una unitat d'enginyers, i també Madrid seran les dues seus del nou Hub Internacional. El nou espai aplegarà experts en el camp de la indústria química que treballaran plegats per desenvolupar noves idees d'enginyeria. De moment, però, no es concreta quin grau de contractació laboral comportarà.

Justament, a la planta de BASF al complex químic tarragoní ja s'ha desplegat la xarxa privada de 5G, després d'una primera prova pilot. Permet l'enviament de dades en temps real des de gairebé qualsevol punt de les instal·lacions. Pel que fa als resultats del 2022, Tarragona ha resistit millor que altres branques de l'empresa. 

Per al conjunt del grup, el 2022 va representar un any marcat per la incertesa i l'encariment de les matèries i els costos. Les vendes van augmentar un 16% pels elevats costos, que, sobretot durant el primer tram de l'any, es van poder repercutir en els preus.  En canvi, els volums de producció van disminuir un 2%.