El sector turístic de Tarragona busca 1.000 treballadors

1.500 persones han assistit a les cinquenes Jornades Treballa al Turisme que organitza la Federació d'Hostaleria de la demarcació, la FEHT. Es tracta de la xifra més alta de totes les edicions, fet que demostra l'interès per treballar en el sector després que la COVID provoqués reduccions de plantilles a tot el teixit turístic de la Costa Daurada.

Hi han participat gairebé una vintena d'hotels, 15 càmpings i 4 companyies d'apartaments turístics. En total, més de 40 empreses que busquen 1.000 treballadors per incorporar-se, majoritàriament, de forma immediata.

Els perfils més cercats són els de cambrers de pisos, personal de manteniment, recepcionistes, animadors i personal de restauració. Pel que fa als sol·licitants, hi ha de tot. Des d'estudiants, fins a treballadors amb anys d'experiència.

Fira reus feina turisme

Actualment un 90% de les plantilles del sector turístic tenen contracte fix i la desestacionalització i la reforma laboral han estat clau en aquest sentit. El del càmping és un dels sectors que més feina genera, ja que ha crescut molt durant els últims anys.

Des de la FEHT es preveu una bona ocupació per Setmana Santa, quan molts d'aquests aspirants ja estaran duent a terme les tasques dels seus nous llocs de feina. S'espera que la meteorologia acompanyi i mantingui la bona tendència dels darrers caps de setmana.