Facilitar la vida a les víctimes d'accidents de trànsit

Des de l'any 1998 la Lliga d'Afectats Reumatològics i Discapacitats ofereix assistència i suport a persones amb discapacitat i al seu entorn familiar i social. Des de fa dos mesos, aquesta entitat és la responsable al Camp de Tarragona del nou programa Invictes, que se centra en l'ajuda a persones en aquesta situació arran d'un accident de trànsit.

INICIATIVA PIONERA

Una nova iniciativa impulsada pel Servei Català de Trànsit en col·laboració amb el Departament de Drets Socials que és pionera a nivell europeu per part de les administracions. L'objectiu principal és fer que la persona accidentada, i a la que la vida canviarà de manera radical, pugui adaptar-se de la millor manera possible a la nova realitat.

Una ajuda que sobretot és clau just després de l'accident en diferents àmbits com el del propi domicili o el laboral, entre d'altres. Una tasca que des del govern català afirmen no es pot dur a terme sense el comandament de les entitats, que són molt coneixedores de la situació d'aquestes persones.

PUNTS D'ATENCIÓ A TARRAGONA I REUS

Ara el projecte treballa per donar-se a conèixer als principals agents que acompanyen aquestes persones en els primers moments després de l'accident com hospitals o Centres d'Atenció Primària. També té punts físics d'atenció tant a la casa del mar de Tarragona com a la seu de Creu Roja de Reus.