Pere Aragonès inaugura la nova planta de tractament conjunt d'AITASA

La nova planta de tractament conjunt d'AITASA, l'empresa d'aigües que proveeix el polígon petroquímic, ja està en marxa. És una instal·lació puntera que permet millorar la qualitat de les aigües residuals de la indústria abans d'abocar-les al mar.

La inauguració ha coincidit amb la celebració del desè aniversari del funcionament de la planta de regeneració i reutilització d'aigües. L'acte ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha subratllat la importància d'aquesta nova planta per continuar posant el polígon a la cúspide de la indústria química mundial.

Gràcies a AITASA, poc menys d'un 20% de l'aigua que fa servir la química és regenerada de les aigües residuals de Tarragona i Vila-seca. Es preveu que la futura ampliació de la planta de regeneració permeti arribar al 25%.

AITASA1

Tot i això, l'ambició d'AITASA és fer possible que un 40% de l'aigua que empra el polígon químic sigui reutilitzadaAixò s'aconseguiria tornant a fer servir l'aigua que surt de la nova planta de tractament conjunt que, ara per ara, acaba al mar.

Des d'AITASA, posen en relleu l'esforç conjunt de la química perquè la flamant instal·lació fos possible. Ha costat 30 milions d'euros i es tracta de la inversió més gran que han fet mai plegades les empreses de l'AEQT.

Aquest treball comú permet remar cap a la sostenibilitat i l'optimització dels recursos hídrics, un fet clau per ajudar a lluitar contra el canvi climàtic. Actualment AITASA regenera 6 Hm³ d'aigua per a la química. Una dada que equival, més o menys, al consum anual d'una ciutat com Tarragona.