Cinc propostes culturals per aquest cap de setmana

Més enllà dels actes de carnaval, l'agenda cultural d'aquest cap de setmana arriba carregada d'humor i amb propostes musicals. A la Catedral de Tarragona, per exemple, hi trobarem l'Escolania de Montserrat.

UNA COMÈDIA AL TEATRE TARRAGONA

Dues parelles protagonitzen "El peligro de las buenas compañías". Les que formen dues germanes i els seus marits. La trama se centra en les vides dels quatre personatges i avança fent moltes voltes, d'acord amb les convencions de les comèdies d'embolics, equívocs i malentesos. Plena de cops d'efecte, la història que ens presenta Lantia Teatro comença en un sopar familiar i acaba en una festa sorpresa amb un desenllaç, aparentment, inesperat. Javier Gomàs és l'autor d'aquesta comèdia que arriba al Teatre Tarragona. La dirigeix Juan Carlos Rubio i la protagonitzen els actors Fernando Cayo, Carmen Conesa, Ernesto Arias i Míriam Montilla.

BOB POP A ALTAFULLA

Deixem la comèdia, però, seguim amb humor. En aquest cas ens fixem en el monòleg "Los días ajenos de Bob Pop", que fa parada a la Sala la Violeta d'Altafulla. Durant 70 minuts aquest personatge repassa la seva vida a través dels diaris dels altres i els propis. Improvisa sense guió per oferir un collage d'experiències des de la seva mirada transgressora i mordaç. És un monòleg carregat de literatura, sinceritat, humor i capacitat d'anàlisi que es base en els seus llibres "Días ajenos". L'espectacle que interpreta el mateix creador, Bob Pop, codirigit per Andrés Lima, és una producció d'El Terrat.

DUES CITES A L'AUDITORI JOSEP CARRERAS

Musicalment, el cap de setmana ens deixarà dues perles a l'Auditori Josep Carreras de Vila-seca. La primera d'elles, amb protagonisme tarragoní. La soprano Marta Mathéu i el pianista Josep Buforn ens aproparan al belcanto per camins poc habituals. Aquest estil del segle XIX és conegut per les magnífiques àries d'òpera que estaran ben presents en aquesta vetllada. Mathéu i Buforn són uns excel·lents coneixedors d'aquest repertori en tota la seva amplitud, i ens aproparan a les grans àries de Bellini, Rossini i Donizetti des d'una perspectiva molt especial.

D'altra banda, el diumenge a l'Auditori, el violoncel·lista Roger Morelló rendirà homenatge al mestre Pau Casals com l'artista i humanista més rellevant del segle XX a Catalunya. La selecció d'obres, que també formen part del disc The Voice of Casals recolzat per la Fundació Pau Casals, volen ser un retrat dels gustos musicals i els autors més rellevants per al mestre, començant per les emblemàtiques Suites de Bach.

ARRIBA L'ESCOLANIA DE MONTSERRAT

El plat fort musical del cap de setmana el trobem però a Tarragona. Ara fa un mes va passar per Valls i aquest divendres arriba a la Catedral de Tarragona. L'Escolania de Montserrat està de gira. L'actual formació d'aquest cor monàstic de veus blanques presentarà un programa que s'iniciarà amb una peça de cant gregorià i que inclourà temes del Llibre vermell del segle XIV i de compositors de la prestigiosa escola montserratina. Tampoc hi faltarà el Nigra Sum de Pau Casals. El concert s'emmarca dins la celebració del 50è aniversari de l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Tarragona, una entitat sense ànim de lucre dedicada a l'atenció de la gent gran, malalta i discapacitada.