Nou intent per a la redacció del Pla Director Urbanístic del Camp de Tarragona

Després de diversos intents, el darrer important l'any 2010, la redacció del Pla Director que ha de determinar el futur urbanístic i de comunicacions del Camp de Tarragona podria començar ben aviat. Aquesta és la intenció del Departament de Territori de la Generalitat, tal com ha anunciat aquest divendres a Tarragona el conseller de Juli Fernández.

DIRECTRIUS PRÈVIES

Ho ha fet en el marc de la presentació del llibre "Directrius de planejament urbanístic de l'àmbit metropolità del Camp de Tarragona", elaborat des de la Universitat Rovira i Virgili. Aquest document és una eina que reflecteix la realitat urbanística i territorial del centre del Camp de Tarragona, amb set municipis principals, Tarragona, Reus, Salou, Vila-seca, Constantí, Cambrils i La Canonja.

Un text que ha de servir com a base per a la redacció del nou pla i del qual Fernàndez ha destacat la importància d'haver estat elaborat gràcies a la participació del territori.

Entre les principals eines que han de vertebrar el Camp de Tarragona en un futur, el conseller ha tornat a defensar el projecte del TramCamp, que ha assegurat, marcarà un abans i un després en la mobilitat i la cohesió territorial. De la mateixa manera s'ha expressat l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que ha defensat la necessitat d'ordenar un territori complex.

EXPOSICIÓ INTINERANT

L'acte també ha servit per inaugurar l'exposició El futur del Camp, que a través d'imatges explica el recorregut fet per redactar les directrius que hauran de regir el futur urbanístic del territori. Una mostra que serà itinerant pels diferents municipis que en formen part.