Un centenar d'alumnes d'ESO participen en el Girls' Day de la URV

La URV ha pogut tornar a celebrar el GirlsDay al Campus Sescelades amb motiu del Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència, que és l’11 de febrer.

Des de fa deu anys, aquesta iniciativa acosta la ciència a estudiants d’ESO del territori i mostra com l’enginyeria pot donar resposta als reptes de la societat.

També serveix per visibilitzar les dones científiques i donar a conèixer les sortides professionals. Una tasca cabdal, ja que les matriculades a carreres d’enginyeria no arriben al 10%. Un problema sobre el qual s’ha d’actuar des de la infantesa.  

Un centenar d’estudiants d’instituts de tota la demarcació han participat en els sis tallers programats. N'hi ha hagut un de processament i disseny d’aliments, un amb diferents experiments o un de robòtica, en el qual han hagut de programar un semàfor.

DOnes ciencia urv 2023

També s’ha aprofundit en la intel·ligència artificial, un camp on el predomini masculí en la ciència és fa palès. L’alumnat valora la iniciativa pel seu tarannà pràctic.

El GirlsDay de la URV també ha comptat amb una xerrada d’una treballadora de Lear exalumna de la URV, que ha explicat a les assistents el seu dia a dia professional. Actualment, hi ha uns 750.000 enginyers a tot l’Estat, menys d’un 20% del quals són dones.