El Consorci d'Aigües de Tarragona estrena una planta de llum ultraviolada

La planta de desinfecció amb llum ultraviolada del Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) ja està en funcionament. Aquesta nova fase del procés de potabilització suposa un salt important per al CAT, ja que són unes instal·lacions úniques a Catalunya pel que fa a les seves dimensions i capacitat.

La nova instal·lació permetrà eliminar microorganismes que el clor no detecta. Això es tradueix en una aigua apta per a activitats humanes de millor qualitat i en més seguretat de cara als consumidors.

Les instal·lacions, amb capacitat per desinfectar fins a 4  per segon d'aigua, han suposat una inversió de 3,8 milions d'euros, finançats a mitges per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el CAT.

ACA CAT 2023

La inversió s'emmarca en l'atorgament d'una subvenció per dur a terme diverses obres dirigides a millorar la capacitat de garantia i subministrament del CAT. Des de l'ACA se subratlla la importància d'aquesta nova fase de desinfecció en un context de sequera com l'actual.

El CAT està al llindar de la fase de prealerta per sequera. Tot i això, afirmen que els municipis consorciats no han de patir de moment, perquè l'Ebre té un bon cabal ara mateix. És per això que animen els Ajuntaments a consorciar-se per evitar possibles restriccions pel que fa al consum d'aigua.