Esquerra i PSC es feliciten per inversions cabdals

Els diputats d'Esquerra per la demarcació de Tarragona han desglossat algunes de les inversions que inclouen els més de 112 milions d'euros que el Govern reserva per al Camp de Tarragona. Defensen que l'àmbit social, l'ecològic i el de la prosperitat són els tres eixos que articulen els comptes de la Generalitat. Subratllen que són uns pressupostos de consens amb els principals agents socials i econòmics del territori.

Algunes de les inversions que han posat en èmfasi són els més de 12 milions d'euros en educació, 1 milió i mig més que l'any passat, que inclouen la construcció de l'Institut de l'Arrabassada. També destaquen les inversions en projectes com el de la Ciutat de la Justícia, la remodelació del Joan XXIII, l'ampliació del CAP la Granja o l'alberg de la Ciutat de Repòs.

Des d'Esquerra també es posa el focus en partides d'abast català que tindran un impacte directe al Camp de Tarragona, com és l'ampliació de la inversió en gestió forestal, el desplegament de la fibra òptica o les universitats i formació professional. Pel que fa al controvertit projecte de Hard Rock, els republicans defensen que la seva postura no s'ha mogut mentre l’altre protagonista de l’acord pressupostari, el PSC, confia en el compromís dels republicans d’aprovar el pla director aquest semestre.

Els socialistes treuen pit dels compromisos que han arrencat al govern d’Aragonès i reivindiquen que el seu esforç negociador ha permès incloure inversions al Camp de Tarragona que fins ara no es contemplaven.

Entre les inversions que destaca el PSC hi trobem una partida de 5 milions destinada a una unitat de recerca per a la descarbonització de la indústria química i una aportació de 200.000 euros per la gestió del Museu Casteller de Catalunya.