Demanen 20 anys de presó per violar i robar una dona gran a Barberà de la Conca

Segons la fiscalia, els fets van tenir lloc el 5 de juny de l'any 2021, quan l'acusat va abandonar el centre d'acollida de menors no acompanyats on residia, a Barberà de la Conca, poc després de la mitjanit. En aquell moment es va dirigir al domicili de la víctima, una dona de 86 anys que vivia sola a casa seva i hi va escalar fins al segon pis per la façana exterior, trencant una finestra per entrar.

Un cop dins va trobar-se amb la víctima, que s'havia despertat i la va obligar a tornar a la seva habitació, on la va violar. Després va reclamar diners i joies a la dona, a la qui va robar també el telèfon mòbil. Quan es disposava a abandonar el lloc dels fets la víctima va poder alertar uns familiars que vivien a escassos metres, i que van poder veure com l'acusat fugia en direcció al centre de menors, on els Mossos d'Esquadra el van detenir la mateixa nit.

Uns Mossos que també van trobar al centre el mòbil de la víctima en possessió d'un altre resident, que està sent investigat per encobriment per part de la fiscalia de menors.

Per al principal acusat, a qui es jutja com a major d'edat després de les proves radiològiques efectuades i que van determinar que ja ho era en el moment dels fets, tant la Fiscalia com l'acusació particular demanen un total de 20 anys de presó, 15 per un delicte sexual i 5 més per un de robatori. També es demana que un cop compleixi tres quartes parts de la condemna sigui expulsat del país i no hi pugui tornar en un període de deu anys.