La fibra òptica evita un possbile trencament de la canonada del CAT

La nova xarxa de fibra òptica al llarg de la canonada principal del Consorci d'Aigües de Tarragona ja comença a donar resultats. Es tracta d'un sistema que permet el monitoratge en temps real i en continu del conjunt de trams que conformen la canonada de formigó i detecta tots els esdeveniments acústics relacionats amb possible ruptura que poden desencadenar el deteriorament estructural de la infraestructura.

Aquest sistema, pioner a Europa, ha permès al CAT detectar una anomalia a la xarxa de distribució al seu pas per l'Ametlla de Mar i és per això que s'ha programat una actuació per reforçar la canonada principal sense substituir-la.

Des de la presidència de l'ens destaquen la importància de poder comptar amb aquesta nova tecnologia per evitar episodis com els produïts els anys 2020 i 2021.

TOT EL RECORREGUT AL MES DE JUNY

A hores d'ara, la fibra està instal·lada en un 40% de la infraestructura, en un total de 34 km dividit en dos trams, el primer i més crític entre l'Ampolla i l'Ametlla de Mar i el segon entre l'Hospitalet de l'Infant i Cambrils. Aquesta setmana la fibra començarà a instal·lar-se entre l'Ametlla de Mar i l'Hospitalet i fins a finals de juny de 2023 s'instal·laran els trams restants per arribar als 85 km totals.