El Consell Comarcal del Tarragonès prorroga la gestió dels menjadors escolars a les AFA

Concentració aquest dimecres a les portes del Consell Comarcal del Tarragonès de més d'un centenar de persones convocades per les 38 Associacions de Famílies d'Alumnes afectades per la decisió de l'ens de retirar-los la gestió dels menjadors escolars dels seus centres. Una mobilització que arribava minuts abans de la reunió entre les dues parts per a desencallar la situació.

MARXA ENRERE DEL CONSELL

En aquesta, el govern del Consell ha traslladat als representants de les associacions la decisió de fer marxa enrere i prorrogar un any més el conveni de gestió dels menjadors. Justifiquen la decisió inicial en una interpretació jurídica de l'acord pres pel Departament d'Educació en què es determinava que el servei de menjador escolar no pot ser atribuït a entitats privades, com són les AFA. Ara manifesten que es pot aplicar una moratòria a aquesta regulació, amb la intenció que s'allargui en el temps tot el jurídicament possible.

LES AFA DEMANEN UN TERMINI MÉS LLARG

Una decisió que han valorat positivament des de les associacions, que d'aquesta manera podran continuar prestant un servei que consideren essencial. Demanen, això sí, que el conveni s'allargui en el temps, amb un període mínim de quatre anys.

Ara les dues parts s'han emplaçat a una nova reunió al mes de març per a continuar explorant la possibilitat d'allargar aquest conveni en el temps.