L'Arquebisbat es remodela territorialment per optimitzar recursos


La comunitat religiosa del Camp de Tarragona s'organitzarà a partir d'ara a través de les unitats pastorals. En total, 24 que agruparan parròquies limítrofes amb l'objectiu d'optimitzar recursos i consolidar comunitats cristianes més fortes i participatives.

Aquestes unitats volen fomentar el treball en equip entre els feligresos a l'hora de gestionar el dia a dia. D'aquesta manera, l'arxiprestat del Tarragonès, per exemple, comptarà amb sis unitats pastorals com les de Tarragona, Torredembarra o Salou i Vila-seca.

La creació de les unitats pastorals ve derivada del procés sinodal iniciat el 2021 pel Papa Francesc amb la finalitat d'analitzar els processos de deliberació i presa de decisions en comunitat. Les unitats pastorals es configuren al voltant de tres models.

Així, pot ser que hi hagi una parròquia principal, que n'hi hagi més d'una, o que no n'hi hagi cap i les unitats estiguin formades per petites parròquies. La nova organització pot afectar a l'hora de definir nous espais de catequesi o en el funcionament de Càritas, però l'Arquebisbat deixa clar que no es deixaran de fer les celebracions en parròquies petites.

Per gestionar aquesta transició, es recomana crear consells interparroquials. D'altra banda, Planellas també ha explicat que l'Escolania de Montserrat farà un concert a la Catedral amb motiu del 50è aniversari de l'hospitalitat de Lourdes.