Espanya i França negocien el futur corredor de l'hidrogen verd

La indústria petroquímica de Tarragona, indirectament, ha estat sobre la taula de la cimera hispano-francesa que ha acollit aquest dijous Barcelona. Ha estat marcada per les protestes d'entitats independentistes, però, sobre la taula, s'han negociat aspectes econòmics com les connexions elèctriques i el denominat H2Med, el que podria ser un corredor per a l'hidrogen verd.

El projecte era un dels que s'havia d'abordar trobada de Sánchez i Macron. Es tracta d'un corredor elèctric per connectar la península Ibèrica amb França i, de retruc, amb Europa. La iniciativa pretén connectar els centres de producció d'hidrogen verd amb punts de consum interiors i dues connexions internacionals amb França i Portugal. Per exemple, l'H2Med inclou un hidroducte marí entre Barcelona i Marsella. Això implica el complex petroquímic de Tarragona perquè és un dels punts de l'Estat on es projecten plantes de producció d'hidrogen verd, en el marc de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya.

221216 mapahidrogeno tcm30 549420

Font: Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic

Si bé el projecte està pensat per traslladar hidrogen verd, des de la indústria local confien que hi pugui haver etapes intermèdies fins que la producció a gran escala d'aquest combustible sigui del tot viable. El corredor d'hidrogen H2med es podria materialitzar al llarg d'aquesta dècada i es calcula que costarà 2.500 milions d'euros. El govern espanyol va presentar la candidatura del conducte als projectes d'interès comú de la Unió Europea. 

%MCEPASTEBIN%