La mortalitat a les carreteres recupera els nivells d'abans de la pandèmia

Després de dos anys marcats per la pandèmia i la reducció de la mobilitat, la sinistralitat i els accidents mortals a les carreteres de la demarcació han tornat als nivells del 2019.

D'aquesta manera, 39 persones va morir el passat 2022 a les diferents vies tarragonines, el que suposa una reducció de només una víctima mortal respecte al darrer any prepandèmic. Unes xifres que col·loquen Tarragona com la tercera demarcació pel que fa a la reducció d'accidents, només superada per Girona, on les xifres van augmentar considerablement.

A tot Catalunya el descens ha estat més general, de poc més del 10%, arribant a les 160 morts en vies tant urbanes com interurbanes.

L'AP-7, LA VIA AMB MÉS MORTS

Entre les vies amb més accidents destaca l'AP-7, que amb 24 víctimes mortals registra el 15% de les morts acumulades. Una xifra que ha anat de més a menys durant aquest 2022, sobretot a partir del mes de mig, quan el Servei Català de Trànsit i els Mossos d'Esquadra van intensificar les mesures per mitigar un inici d'any negre en aquesta via.

Des de l'ens regulador creuen que, tot i això, l'alliberament dels peatges està ajudant a la reducció d'accidents mortals, menors en les vies ràpides ara que en les convencionals abans, sobretot en els dies de més trànsit.

MÉS ATROPELLAMENTS I MENYS MOTORISTES MORTS

Un balanç de la sinistralitat el 2022 en què continuen preocupant els col·lectius vulnerables, que suposen el 44% de les víctimes a les vies interurbanes. En aquest àmbit, les pitjors xifres se les emporten els atropellaments, que han augmentat en un 54% respecte al 2019.

Les millors, les dels motoristes, que s'han reduït en un 14% tot i l'augment de la mobilitat de les motocicletes a causa de les altes temperatures durant més mesos de l'any.