Hard Rock continua obstaculitzant el pressupost de la Generalitat

Hard Rock és un dels esculls en l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat. En Comú Podem adverteix que trencarà el pacte si els comptes acaben incorporant una partida relacionada amb el projecte. Pels Comuns és una línia vermella i invalidaria l'acord al qual van arribar amb Esquerra el passat desembre.

L'amenaça dels comuns respon a la insistència del PSC. Els socialistes no parlen explícitament d'incloure una partida econòmica als comptes d'aquest 2023, però sí que tensen la corda vinculant, a través de les negociacions, el compromís del Govern per desbloquejar el complex d'oci de Hard Rock a la Costa Daurada. 

I a diferència del punt de vista del PSC, des del Govern aparten la carpeta de Hard Rock de les converses pels pressupostos. De fet, l'any passat des d'Esquerra ja es deia que l'operació de compravenda dels terrenys es podia fer sense necessitat de crear una partida específica als comptes.

Mentrestant, oficialment, no hi ha hagut avenços significatius en el darrer mes pel que fa a la tramitació del Pla Director Urbanístic de Hard Rock. Encara no s'han enviat al Departament de Territori els dos informes sectorials que podrien ser desfavorables i, per tant, el PDU no es pot portar a aprovació definitiva.

Sí que s'ha publicat ja el calendari de la Comissió Territorial d'Urbanisme. El 8 de febrer i el 22 de març són les dues pròximes dates en les quals es podrien sotmetre a votació els canvis urbanístics per fer possible el complex d'oci a Salou i Vila-seca.