Els economistes avalen l'hidrogen verd i Hard Rock

La construcció d'una planta d'hidrogen verd a Tarragona té una major acceptació entre els economistes, per davant del projecte de Hard Rock. Són les dues inversions que ha posat sobre la taula el Col·legi d'Economistes a través d'una enquesta als seus col·legiats. L'han respost 620 col·legiats, un 5,3% de la demarcació de Tarragona. 

L'àmplia majoria es mostren favorables als dos projectes, però veuen amb més bons ulls l'aposta per l'hidrogen verd. El 42% dels enquestats pensa que tindrà un impacte molt positiu, mentre que tan sols el 18% valora molt positivament l'arribada de Hard Rock. La majoria dels economistes, un 67%, ho deixa en un impacte positiu. Perd força l'entusiasme pel complex d'oci després d'anys d'alts i baixos.

LA INFLACIÓ ÉS EL PRINCIPAL PROBLEMA

La percepció de la situació econòmica, en general, no és pas bona, encara que descarten que s'entri en recessió enguany. 4 de cada 10 economistes considera que estem pitjor ara que fa un any, gairebé un 30% pensa que ha millorat i un 27% que està igual.

L'índex de confiança ha remuntat els darrers dos anys, malgrat que els enquestats aproven per poc l'estat de salut de l'economia catalana. La inflació és la principal preocupació, seguida del dèficit fiscal amb l'Estat i el preu dels combustibles. També incrementa la preocupació per l'augment dels tipus d'interès. El Col·legi d'Economistes demana que hi hagi pressupostos a la Generalitat com més aviat millor i reclama reformes estructurals per afavorir la productivitat.