L'univers convergent tindrà dues versions

No hi haurà apropament entre Junts per Catalunya i del Partit Demòcrata de Catalunya (PDeCAT) a la ciutat de Tarragona. Els dos partits es presentaran per separat en les pròximes eleccions municipals. Junts ja ha escollit a Jordi Sendra com a número 1 i descarta coalicions, mentre que l'entorn del PDeCAT encara no confirma qui serà el seu alcaldable.

Sí que es dona pràcticament per fet que optaran per concórrer als comicis amb la plataforma "Ara pacte local". Aquesta integrarà representants de Centrem, Convergents, Ara i del mateix PDeCAT. Dins d'aquesta suma, teòricament, no hi entra Dídac Nadal, ja que ha dit que només es presentaria a les eleccions amb una candidatura municipal, però Nadal continua mantenint la incògnita. 

A l'Alt Camp i la Conca de Barberà la intenció de l'entorn del PDeCAT és constituir una plataforma pròpia que aplegui diferents sensibilitats i que esdevingui un nou partit local. De moment, no s'ha materialitzat, però seria el paraigua que utilitzaria, per exemple, la candidatura de Marc Vinya a l'alcaldia de la capital de la Conca sota la marca de Junts per Montblanc, que té registrada el PDeCAT. Mentrestant, Junts per Catalunya presentarà aquest dijous el nou grup polític que neix sota l'estela de Montblanc Progressa, l'actual plataforma de l'alcalde Josep Andreu.

ARA PACTE LOCAL TINDRÀ PRESÈNCIA A SALOU

A Salou, la candidatura de Marc Montagut adoptarà la fórmula d'Ara Pacte Local, mentre que a Vila-seca, finalment, l'equip de l'alcalde Pere Segura encara no aclareix si escollirà Junts o el PDeCAT