El final d'any amb menys aturats des del 2007

PANTALLA ATUR COMPARATIVA DESEMBRES 19 22

La demarcació suma 41.711 persones sense feina el 2022, lleugerament per sota del novembre i millorant clarament les estadístiques del desembre del 2021. Per trobar una xifra menys elevada cal remuntar-se 15 anys.  Això suposa que vam acomiadar l'exercici amb una reducció per damunt de les 5.500 persones. 

Mentre que el 2021 vam recuperar el terreny perdut durant l'arrencada de la crisi, el 2020, ara el territori avança, però continua lluny de les estadístiques de l'any laboral més productiu de la història recent. Es tracta del 2007 en què l'atur va situar-se per sota de les 30.000 persones.  La resta de comparatives empitjoren els registres actuals arran de l'esclat de la crisi econòmica del 2008 i que va veure's reflectida a les gràfiques durant més d'una dècada. 

Tant Catalunya com Espanya també milloren prestacions si recuperem què vam dir el desembre del 2021 o, fa menys temps, el novembre de l'any passat. Així, totes les demarcacions catalanes generen feina els últims 31 dies per situar el total d'aturats per sota dels 350.000.

La caiguda, però, és major en l'àmbit estatal, ja que es resta un punt i mig respecte al novembre i gairebé nou sobre el desembre d'ara fa un any. D'aquesta manera, el nombre absolut de treballadors sense feina a Espanya és inferior als 2.850.000. 

Els sindicats CCOO i UGT valoren positivament les dades d'aquest passat desembre i destaquen els resultats positius dels canvis de la reforma laboral en la contractació indefinida. PIMEC, que també vol veure el got mig ple, admet símptomes d'alentiment de l'economia i demana que els treballadors amb contractes fixos discontinus també es comptabilitzin a les dades de l'atur quan no estan actius. 

ok PANTALLA ATUR SECTORS DESEMBRE 2022

Malgrat que l'atur creix tant en l'àmbit de la construcció com de la indústria, molt lleu, la taula es pinta de color verd gràcies a l'activitat en el sector dels serveis i on s'acaba amb el creixement de les xifres posteriors a l'estiu.