Tot això ens planteja l'inici esportiu del 2023

Si la LEB Plata s'acabés ja, el CB Salou baixaria com a primer dels dos participants descendits directament, amb un balanç de 3-10 i empatat amb el rival que disputaria el "play-out", un Mollet amb qui s'enfronta aquest dissabte i en directe a TAC12.

Tot està tan obert que seria absurd capficar-se per la derrota amb què es va tancar el 2022 i que també vam narrar a la tele. Sí que preocupa, però, que el tall amb la permanència s'allunyi dos triomfs i quan hem enllestit la primera volta.

Que els de Jesús Muñiz siguin regulars a casa serà la diferència entre l'èxit i la tornada a l'EBA, ja que jugaran molt més davant la seva afició, on encara no han guanyat, que no pas fora.

eba 2 gener 2023

Incert arrenca el 2023 a l'EBA per al CB Valls i el CBT, ja que la zona capdavantera s'ha allunyat més del que històricament, els darrers anys, ha fet per als representants territorials. Els de l'Alt Camp es troben a dues victòries de l'última plaça de "play-off", la d'un Barça B que no sembla "disposat" a fallar excessivament. Això provoca que Víctor Neila hagin de guanyar pràcticament tot el que queda i esperar ajuts aliens.

Més difícil ho té, per la seva banda, el CBT, botxí vallenc l'última jornada del 2022 i que contempla la zona alta tres partits per sota; ho fa, a sobre, amb greus mancances de banqueta per les lesions de llarga durada i sense gaires opcions de fitxar durant l'hivern. Dissabte, Navàs - CB Valls i diumenge, CBT - Es Castell.

En futbol, la UE Valls és l'esperança perquè iguala amb el Reddis, que és qui posseeix la posició d'ascens a Tercera RFEF. Així, els de Manel Cazorla depenen d'ells per tornar al futbol estatal dos anys després, també per, almenys, ocupar un espai de la futura Superlliga Catalana, a cavall de la Tercera RFEF i l'actual Primera Catalana. La lliga torna dissabte al camp del Santfeliuenc.

ue valls 2 gener 2023

A la Superlliga 2, el Volei SPiSP ho té a la mà per disputar la fase d'ascens al sostre de l'especialitat, ja que disposa de tres punts respecte al San Roque, tercer en discòrdia. El lideratge de l'Illa Grau és pràcticament intocable i la regularitat dels de Vlado Stevovski, una garantia. A la zona baixa i sense descensos fixats per la Federació, el Cèvol vol aprofitar l'embranzida de la victòria a Saragossa per incrementar prestacions. Un torneig que no es reactiva fins al 14 de gener.

I en futbol sala, el Salou FS és l'única alternativa al solvent lideratge de Les Corts, que encapçala la Tercera Divisió dos punts per davant. Queden, però, 17 jornades i l'únic club que ha sigut capaç de desfer-se del líder és justament el salouenc, amb una sola derrota i que obrirà el 2023 a la pista de l'Espanyol, el 14 de gener.