Anys que acaben i comencen a l'aigua

Cel enterbolit l'1 de gener i a la platja de Baix a Mar de Torredembarra, davant l'Església, per formar part del primer bany de l'any. Es tracta d'una tradició que comparteixen molts municipis del nostre litoral i que a la Torre va complementar-se amb sessions d'aeròbic i un DJ per amenitzar la matinal posterior a la nit de Cap d'Any. Alguns es remullen i altres immortalitzen el moment perquè quedi constància de la valentia de joves i no tan joves a l'hora de capbussar-se a l'aigua.

A tocar d'aquí, a Altafulla, els Atletes d'Altafulla van fer possible el 14è primer Bany de l'Any. El darrer cop que va celebrar-se la cita sense restriccions va ser el 2020 i quan van aplegar-se mig miler de persones. La gran novetat va ser la recuperació de l'esmorzar amb xocolata calenta i brou, tant pels qui van rescatar el banyador del fons d'armari com pels qui es van quedar fora.

Dels qui arrenquen el 2023 a l'aigua als qui deixen el 2022 enrere de la mateixa manera. Després de dos exercicis marcats per la crisi sanitària, la platja petita del Miracle, a Tarragona, va gairebé omplir-se per dir adéu al 2022 amb el Bany de Sant Silvestre, que compleix així 37 edicions.

L'organitza l'Associació de Veïns del Port, amb la col·laboració tant de l'Ajuntament com del mateix Port de Tarragona. Prop de 3.000 persones hi van participar, entre banyistes i espectadors. També poc després de passar per l'aigua, els assistents van rebre un avituallament i la samarreta commemorativa de l'acte.

Amb disfressa o sense, centenars de ciutadans i ciutadanes van aplegar-se pel mateix motiu a la platja de La Pineda. El bon temps i l'òptim estat de la mar van facilitar la celebració de la jornada poques hores abans de l'acabament del 2022.