Els efectes de la ruptura d'Esquerra i Junts al Camp de Tarragona

A principis de novembre Saül Garreta es convertia oficialment en el nou president del Port de Tarragona. El traspàs de poders amb l'anterior mandatari, Josep Maria Cruset, es va dur a terme en un acte presidit pel conseller de Territori, Juli Fernández.

En la seva primera intervenció com a màxim responsable de l'ens portuari, Garreta va remarcar la seva aposta perquè el Port continuï sent un dels motors d'una ciutat i un territori complexos.

Garreta va començar amb bon peu, ja que, durant el primer mes de la seva presidència, es va batre el rècord d’entrades i sortides de camions amb 85.000 i el tràfic de vehicles de tot tipus a l'interior del port va augmentar un 19%.

Garreta va deixar clara la seva predisposició a continuar amb bona part dels projectes ja engegats, amb la futura Zona d'Activitats Logístiques com a punta de llança. La sostenibilitat i la lluita contra l'emergència climàtica són prioritàries per Garreta i, en aquest sentit, va remarcar que l’aposta pels creuers ha de ser debatuda pel conjunt del territori.

ALTRES CANVIS

Angel xifre

Més enllà del Port, el Govern en solitari d'Esquerra Republicana havia designat pocs dies abans el seu representant a la demarcació. Àngel Xifré va prendre possessió com a delegat del Govern a Tarragona a principis de novembre en substitució de Teresa Pallarès.

Per tant, després de poc més d'1 any, el càrrec tornava en mans d'Esquerra. Xifré va mantenir l’alcaldia d’Almoster, però va deixar el seu càrrec com a titular d'Agricultura als Serveis Territorials.

La trencadissa al govern de la Generalitat va provocar altres moviments com el nomenament de Quim Nin com a secretari general de la conselleria de Recerca i Universitats. Nin va fer efectiva la seva renúncia a les funcions com a vicepresident de la Diputació, que va passar a ser l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé.