Hard Rock: Pocs avanços i moltes tensions

La sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya era el darrer escull a superar, però, com en els darrers anys, el projecte de Hard Rock s'ha trobat altres pedres al mig del camí.  L'any va començar calent a les portes de la primera Comissió Territorial d'Urbanisme.

El rerefons de la tensió era per al repartiment dels tributs. Des de Vila-seca s'entenia que calia reequilibrar la balança després dels canvis en la distribució del complex d'oci. La postura des de Salou va ser clara: els estatuts no es toquen i cal aprovar la modificació del Pla Director Urbanístic.

Encara amb les posicions enrocades pel que fa als impostos, el 22 de febrer s'aprovava inicialment el pla. La comissió territorial d'urbanisme donava llum verda i s'obria un període de 30 dies per presentar al·legacions. Després dels possibles retocs tècnics, en una nova comissió s'hauria de tornar a votar per aprovar-ho definitivament. I aquí és on estem perquè aquest tràmit encara no s'ha superat.

El projecte urbanístic no pot tirar endavant sense tots els informes sectorials de la Generalitat; i a l'octubre saltaven les alarmes. El Departament d'Acció Climàtica va detectar elements desfavorables sobre les compensacions ambientals i la connectivitat ecològica. Això planteja, altra vegada, la obligació d'introduir canvis.

Hi ha qui aprofita per demanar que s'aparqui definitivament el projecte. Mentrestant, Salou i Vila-seca no pensen que l'informe desfavorable invalidi el Pla Director Urbanístic, però als dos alcaldes els puja la mosca al nas. 

I el següent que sabem, per boca de l'alcalde de Salou, és que Hard Rock prefereix esperar a conèixer tots els informes abans de fer nous passos endavant. El Govern català insisteix, per activa i per passiva, que el complex d'oci tirarà endavant quan estigui en regla, però des del territori dubten del seu compromís.

hard rock 2022 2

Una quarantena de representants polítics i econòmics demanen agilitat i que no es posi en risc la inversió. A la fotografia, no hi ha ningú d'Esquerra Republicana.

TAC12  avança que l'aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic no es produirà durant el 2022. La màxima premissa del Govern és que el projecte no s'ha de fer ràpid, sinó bé.

El Departament de Territori, doncs, espera a tenir tots els informes per valorar si s'han de modificar més elements abans d'aprovar-lo definitivament.