La ministra no es mulla amb la data d'obertura del túnel del Coll de Lilla

L'obertura del túnel del Coll de Lilla continua sense una data concreta. La ministra de Transports i Mobilitat, Raquel Sánchez, no ho ha volgut especificar en la seva visita d'obres aquest divendres al túnel. S'espera que estigui en funcionament en menys d'un any, si bé la direcció de l'obra havia explicat que la previsió és que a l'estiu vinent la infraestructura ja sigui una realitat. 

Una infraestructura clau per al govern espanyol, on s'hi han invertit més de 140 milions d'euros. Les obres, si es compleix el termini del 2023, hauran durat 5 anys d'ençà que van tornar a començar l'any 2018. La darrera visita oficial va ser al març de l'any 2021, quan es van unir les dues boques del túnel. La ministra aquest divendres ha estat acompanyada dels alcaldes de Valls i Montblanc.

OBRES MOLT AVANÇADES

El túnel, de 1.500 metres, està pràcticament acabat, i ja es pot anar de Valls a Montblanc i en sentit contrari. Ara, caldrà instal·lar els equipaments i completar les proves de seguretat abans d'obrir el traçat. La darrera fase, mentrestant, preveu connectar l'A-27 amb l'AP-2 a Montblanc. De moment, però, s'ha licitat la redacció del projecte.

Pel que fa a les indemnitzacions als veïns de Lilla, la ministra no ha especificat quin serà l'import total ni quan es pagaran, però ha assegurat que ho faran amb la màxima cautela.